Uusi Warehouse Management System (WMS) integraatio – Shipitin palvelut saatavilla Ongoing WMS:ään
Nyt myös Ongoing WMS:n asiakkaat voivat ottaa Shipitin kuljetuspalvelut käyttöönsä helposti valmiin integraation avulla.
Mikä Ongoing WMS?
Ongoing WMS on ruotsalaisen vuonna 2008 perustetun ja samaa nimeä kantavan Ongoing Warehousen kehittämä varastonhallintajärjestelmä. Järjestelmä on pilvipohjainen SaaS-palvelu ja ketterä ottaa käyttöön.
Ongoing WMS:n vahvuuksia ovat mm.
- Kattavat integraatiomahdollisuudet eri järjestelmiin, kuten esimerkiksi lukuisiin eri verkkokauppa-alustoihin (Shopify, WooCommerce, Magento)
- Ketterä, helppo ja kevyt käyttöönotto
- Hyvä käytettävyys
- Muokattavuus omiin tarpeisiin ja jatkuva palvelun kehitys
Ongoing varastonhallintajärjestelmä sopii hyvin, niin pienemmille yrityksille, kuin myös vaativammille logistiikan- ja varastoinnin toimijoille. Palvelu on maailmanlaajuisesti käytössä tunnetuilla brändeillä, kuten esimerkiksi Arla, Didriksons & DHL. Suomessa palvelua käyttää mm. Kaukokiito.
Miksi ja milloin ottaa varastonhallintajärjestelmä (WMS) käyttöön?
Varastointi ja sisälogistiikka on olennainen osa koko toimitusketjua ja vaikuttaa suoraan asiakaspalveluun sekä asiakaskokemukseen. Modernit varastonhallintajärjestelmät auttavat tehostamaan mm. hyllyttämistä, keräilyä, inventointia, pakkaamista ja lähettämistä sekä tarjoavat reaaliaikaisen näkyvyyden varastosaldoihin. WMS-järjestelmät mahdollistavat usein myös datalähtöisesti erilaisten sisälogistiikan prosessien kehittämisen ja mittaamisen, joka auttaa optimoimaan erilaisia varastointiin liittyviä tärkeitä osa-alueita.
Kun toiminta kasvaa, vastaatte itse varastoinnista ja tuotenimikkeitä alkaa olemaan toista sataan, niin WMS voi maksaa itsensä hyvin nopeasti takaisin jo ihan pelkän ajansäästön perusteella. Erilaisille toimijoilla WMS:ää voi suositella hyvinkin erilaisissa vaiheissa. Toiminnan luonne, kehitys ja tavoitteet voivat perustella WMS:n hankintaa jo varhaisessa vaiheessa. Mitä aikaisemmassa vaiheessa sisälogistiikka onnistutaan ottamaan paremmin ja järjestelmällisemmin haltuun, niin sitä epätodennäköisemmin se koituu kasvun pullonkaulaksi myöhemmässä vaiheessa.
Modernit pilvipohjaiset varastonhallintajärjestelmät ovat melko kevyitä ottaa käyttöön, eikä ne vaadi myöskään välttämättä kovin järeitä rahallisia investointeja. Järjestelmien käyttäjäkokemuksessa voi kuitenkin olla huomattavia eroja, joten hankintaa kannattaa tarkastella ehdottomasti oman henkilökunnan vinkkelistä. Mitä vaikeampi järjestelmä on käyttää, sitä todennäköisemmin se vaikuttaa suoraan myös työntekijöiden motivaatioon käyttää järjestelmää ja sitä heikommiksi mahdolliset hyödyt jäävät. WMS:n hankintapäätöstä kannattaakin tarkastella monesta eri vinkkelistä ennen päätöksentekoa.
Ilmainen verkkokauppiaan logistiikkaopas (kattavasti lisätietoja myös varastoinnista)
Kiinnostaako verkkokaupan logistiikka ja -varastonhallinta enemmän? Lataa meidän ilmainen verkkokauppiaan logistiikkaopas ja saat 70 sivua käytännönläheisiä ohjeita alan kokeneilta ammattilaisilta ja asiantuntijoilta.
Lataa ilmainen verkkokauppiaan logistiikkaopas >
Shipitin kautta suosituimmat kuljetuspalvelut käyttöön eri järjestelmissä
Ongoing WMS ja Shipit kombon saa liitettyä mm. Shopifyhin, Bigcommerceen, SAP:iin, Microsoft Dynamicsiin, Vismaan yms.
Tervetuloa Ongoing WMS!
Shipit toivottaa Ongoing WMS:n tervetulleeksi osaksi lisäosa palveluvalikoimaamme. Kerro meille palautetta uudesta lisäosasta tai esitä meille toivomuksia uusien valmiiden integraatioden osalta täältä.
Sinua saattaisi myös kiinnostaa
Shipitin palvelut yrityksille >
Shipitin palvelut verkkokauppiaille >