EORI-numeron tarkistukset tiukentuvat 25. toukokuuta 2024

EORI-numeron tarkistukset tiukentuvat 25. toukokuuta 2024

Tulli ilmoittaa, että EORI-numeron tarkistuksia tiukennetaan 25. toukokuuta 2024 alkaen. EORI-numero on pakollinen EU:n ulkopuolelle lähettäessä tai sieltä vastaanottaessa. Jos ilmoitetulla tunnistenumerolla ei ole EORI-statusta, vienti-ilmoitus hylätään.

Aiemmin monet yritykset ovat käyttäneet lähetyksissä Y-tunnusta tai ALV-numeroa, mutta nämä eivät ole riittäviä tietoja EU:n ulkopuolelle lähetettäessä tai sieltä vastaanotettaessa.

Shipit validoi jatkossa EORI-numeron formaatin, eikä päästä läpi lähetyksiä EU:n ulkopuolelle ilman EORI-numeroa.

Uupuva EORI-numero voi viivästyttää lähetyksen kulkua ja aiheuttaa lisäkuluja.

Näin lisäät EORI-numeron Shipit-palveluun

EORI-numeron lisääminen Shipit-palveluun on tärkeä askel, jos aiot tehdä lähetyksiä EU:n ulkopuolelle. Tämän avulla varmistat, että EORI-numerosi on aina näkyvillä lähetyksissä, mikä nopeuttaa ja helpottaa tullitoimintaa. Seuraavassa ohjeet, kuinka lisäät EORI-numeron Shipit-tiliisi:

  • Kirjaudu Shipit-palveluun: Syötä käyttäjätunnuksesi ja salasanasi.
  • Siirry kohtaan "Omat tiedot": Kun olet kirjautunut sisään, navigoi oikeasta yläkulmasta "Omat tiedot".
  • Lisää EORI-numero: "Omat tiedot" -sivulla selaa alas ja löydät kohdan "EORI-numero". Syötä tähän kenttään voimassa oleva EORI-numerosi. (EORI-numero on muotoa FI+ Y-tunnus esimerkiksi  FI1234567-8 ) – tämä on esimerkki, eli sinun tulee ensin hakea oma EORI-numerosi tullilta ennen kuin voit lisätä sen Shipit palveluun. EORI-numero ei ole automaattisesti voimassa, vaikka yritykselläsi on Y-tunnus.
  • Tallenna

 

Näin EORI-numerosi tallentuu Shipit-järjestelmään, ja se näkyy automaattisesti kaikissa EU:n ulkopuolisiin maihin suuntautuvissa lähetyksissäsi. Tämä tekee lähetyksistä sujuvampia ja vaivattomampia sekä auttaa välttämään viivästyksiä tullissa.

Jos teet verkkokaupan kautta lähetyksiä EU:n ulkopuolelle, lisää EORI-numero kauppaasi ja varmista kaupan tuesta, että EORI-numero välittyy oikein.

Lue lisää EORI-numerosta

Tarkista onko yritykselläsi EORI-numero

Kurkkaa myös palvelumme verkkokaupoille sekä yritykselle ja rekisteröidy veloituksetta.

Rekisteröityneenä yritysasiakkaana saat käyttöösi kattavammat yrityksille suunnatut palvelumme sekä yrityshinnat.


– Tehdään yhdessä pakettien lähettämisestä helppoa ja vaivatonta!